Vliegveld Zagreb

Reisorganisaties
kras booking vliegwinkel vakantiediscounter chalet skyscanner
Wij vergelijken
fly drive aanbieders

Alle informatie die je nodig hebt!

Ben je op zoek naar een reisbestemming die makkelijk bereikbaar is? Logisch, want je wil natuurlijk zo snel mogelijk op je plaats van bestemming aankomen. Zo hou je meer tijd over om van je welverdiende vakantie te genieten. Vanaf Schiphol vlieg je in nog geen twee uur naar Zagreb, de hoofdstad van Kroatië. Ook vanaf de luchthaven van Zagreb sta je zo in het stadscentrum. Zagreb Pleso Airport ligt namelijk slechts 17 kilometer buiten de stad. Jouw vakantie begint goed op Zagreb International Airport.

Vanaf Zagreb International Airport zo inchecken in je hotel

De luchthaven van Zagreb is de grootste van Kroatië. Het is een overzichtelijk vliegveld, zodat je nooit lang hoeft te zoeken. Of je nou met ruim- of alleen handbagage reist maakt niet uit, je hebt je koffers snel weer in je bezit. Het duurt niet lang om vanaf Zagreb Pleso Airport je hotel te bereiken. In hooguit een half uurtje ben jij op de plek van bestemming. Wat ga jij als eerste doen? Direct Zagreb ontdekken, of plof je eerst lekker op je luxe hotelbed?

Taxi’s vanaf Zagreb Pleso Airport

Zie jij er ook tegenop om ter plekke een taxi te zoeken? Toeristen zijn vaak het doelwit van oplichting met taxi’s. Je hebt natuurlijk geen zin om gelijk de hoofdprijs te betalen zo aan het begin van je trip. Dat hoeft hier gelukkig niet want op de luchthaven van Zagreb is het met taxi’s uitstekend geregeld. Reken op een prijs van ongeveer 27 euro voor een rit naar de stad. Je hoeft ook niet ver te lopen of lang te zoeken. De taxistandplaatsen op het vliegveld in Zagreb vind je bij de ingang van de terminal.

Het openbaar vervoer op de luchthaven van Zagreb

Het is goed geregeld op Zagreb International Airport. Ook het openbaar vervoer loopt hier op rolletjes. Elke dag rijdt er twee keer per uur een bus naar het busstation van Zagreb. Over de kosten hoef je je geen zorgen te maken. Een retourtje voor deze bus kost namelijk slechts 8 euro. Zit je vakantie er weer op en moet je weer vroeg aanwezig zijn op het vliegveld? Geen probleem, want de eerste bus vertrekt al om 4:30 uur ’s ochtends.

Makkelijk een auto huren

Huur je liever een auto om optimaal van je vakantie in Zagreb te kunnen genieten? Een huurauto geeft je veel vrijheid, zeker als je bezoek aan Zagreb onderdeel is van een rondreis door Kroatië. Op Zagreb International Airport vind je alle grote verhuurmaatschappijen zoals Avis, Alamo en Budget. Veel van deze bedrijven hebben regelmatige mooie aanbiedingen. Er is keuze genoeg, zodat je altijd een huurauto kunt vinden die bij je budget en wensen past. Hou er dan wel rekening mee dat een groot deel van Zagreb autovrij is.

Handige tips & blog

De top 7 leukste wijken in Zagreb

Zagreb telt veel verschillende wijken, die allemaal hun eigen charme en authenticiteit hebben. Wanneer je de stad voor het eerst bezoekt, kan het even puzzelen ...

Zagreb en omgeving

Hoe mooi Zagreb ook is, zijn omgeving is dat zeker ook. Daarom zou het zonde zijn als je er niet een dagje (of meerdere dagen) op uit zou gaan om deze te verken...