Zoek & boek

Klimaat Zagreb

  • Rijke historie
  • Levendige sfeer
  • Groene ruimtes en parken
  • Centraal gelegen

Het klimaat van Zagreb

Ondanks het feit dat Zagreb niet meteen een bestemming is waar je heen gaat om er te liggen bakken onder een brandende zon is het toch altijd interessant om te weten wat je van het klimaat van je vakantiebestemming kan verwachten. Zagreb is gelegen centraal in het land Kroatië en beschikt daardoor over een continentaal klimaat. Dit klimaat zorgt er voor dat de zomers vrij droog zijn (regen kan er echter altijd vallen) en warm. De winters daarentegen zijn behoorlijk koud, al liggen de gemiddelde maximumtemperaturen wel veelal boven het vriespunt. Wil je graag een vakantie of stedentrip naar Zagreb boeken, maar wil je eerst graag meer te weten komen over het klimaat van de stad en haar omgeving? Je ontdekt er alles over op deze pagina!

Zagreb dummy
Waar wacht je nog op?

Boek direct je reis naar Zagreb

Booking.com Bekijk prijs
Vakantiediscounter Bekijk prijs
Prijsvrij Bekijk prijs

Continentaal klimaat

Het continentaal klimaat waar Zagreb over beschikt zorgt er voor dat je hier eigenlijk probleemloos het hele jaar door kan vertoeven. Dit type klimaat staat evenwel wel garant voor de seizoenen zoals ze oorspronkelijk bedoeld waren. Met andere woorden, de winters zijn koud met kans op sneeuw, de lente kent enkele mooie dagen, maar het kan er ook nog onstuimig aan toegaan, de herfst is veelal behoorlijk nat en de zomer is aangenaam warm. Dit maakt dat je eigenlijk doorheen het jaar op alle mogelijke tijdstippen perfect over de mogelijkheid beschikt om een vakantie in het uitnodigende Zagreb te ondernemen!

Zagreb dummie
Dummy Zagreb

Sneeuw in Zagreb? Jawel!

Tijdens de wintermaanden is het mogelijk dat er in Zagreb en omgeving wat sneeuw valt. De sneeuwhoeveelheden zijn evenwel bijna altijd vrij gering en bovendien zorgen de positieve maximumtemperaturen er tijdens de dag voor dat de sneeuw al snel weer verdwijnt. De voorbije jaren bleef het tijdens de wintermaanden evenwel niet zelden enkele dagen vriezen. Gecombineerd met de nodige sneeuwval zorgde dit er voor dat de straten toch gedurende enige tijd mooi wit bleven. In enkele gevallen ligt er zelfs zoveel sneeuw dat je na enkele dagen niet te hebben gereden kan beginnen met het uitgraven van je auto. Toch moet het gezegd dat dergelijke situaties voor Zagreb vrij uitzonderlijk zijn. Wanneer je in de winter een vakantie of stedentrip naar de Kroatische hoofdstad onderneemt doe je er toch steeds goed aan om de nodige warme, winterkleding bij te hebben.

Beste reistijd Zagreb

Wanneer we naar het weer kijken waar je in Zagreb als reiziger mee kan worden geconfronteerd kunnen we in principe perfect stellen dat er het hele jaar door een bezoek aan de Kroatische hoofdstad kan worden gebracht. Je dient er alleen wel rekening mee te houden dat er doorheen het jaar eigenlijk op ieder ogenblik neerslag kan vallen in Zagreb. De natste periode is ongetwijfeld de herfst terwijl er bijvoorbeeld in de wintermaanden januari en februari de minste neerslag valt. Tijdens deze maanden is het dan weer wel belangrijk om rekening te houden met vrij koude temperaturen en zoals je reeds hebt kunnen lezen zelfs mogelijk wat overlast door sneeuwval. Heb je hier geen probleem mee en wil je bijvoorbeeld ook wel eens het winterse kantje van de Kroatische hoofdstad ontdekken? Dan is ook een stedentrip tijdens de winter inplannen eigenlijk geen enkel probleem.

Ban Jelacic Square
Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Zagreb?

Luka helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of bij het boeken van vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op het eiland of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste weer hebt in Zagreb?

Luka Zagreb
Luka Zagreb expert
  • Rijke historie
  • Levendige sfeer
  • Groene ruimtes en parken
  • Centraal gelegen

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Zagreb voor je…