Museum voor verbroken relaties

spanje
Reisorganisaties
kras booking vliegwinkel vakantiediscounter chalet skyscanner
Wij vergelijken
fly drive aanbieders

Zagreb is een unieke stad, dat zul je snel zelf gaan ontdekken. Kun jij ook niet wachten tot je je koffer mag pakken en kunt afreizen naar Kroatië? Er is hier zoveel moois en leuks te doen dat je tijd tekort zult komen. De bijzondere bezienswaardigheden dragen daar zeker aan bij. Ook de musea die je in deze gave metropool kunt bezoeken vind je nergens anders ter wereld. Het museum voor verbroken relaties is een van die plekken. Heb je niet genoeg kunnen zien? Nog een keer terugkomen naar het wonderlijke Zagreb is gelukkig allesbehalve vervelend.

Museum over liefdesverdriet

Heb jij je buik vol van stoffige musea en slaapverwekkende geschiedenislessen? Dan is een museum dat ingericht is met objecten die met verbroken relaties te maken hebben iets heel anders. In Zagreb kun je het met eigen ogen bekijken. Liefdesverdriet mag dan wellicht niet de leukste emotie denkbaar zijn, het is wel een heel herkenbaar gevoel. Het Museum voor verbroken relaties in Zagreb is opgericht in 2003. Jarenlang was het een rondreizende expositie die daardoor groter en interessanter werd. Wat je visie op kunst of relaties ook is, in het Museum voor verbroken relaties kom je zeker tot nieuwe inzichten.

Prijswinnend en innovatief

Sinds 2010 heeft het Museum voor verbroken relaties een vaste plek in Zagreb ingenomen. Het ligt midden in het centrum in Upper Town. Vele bezoekers hebben hier al uren rondgelopen en genoten van de bijzondere items. Het is dan ook niet zo gek dat het Museum voor verbroken relaties in 2011 zelfs een prijs heeft gewonnen. Het is in dat jaar uitgeroepen tot het meest innovatieve museum van Europa. Musea zijn zeker niet altijd saai. Bezoek het Museum voor verbroken relaties dus vooral tijdens je verblijf in Zagreb. Je zult er geen spijt van krijgen.

Jouw eigen expositie in het Museum voor verbroken relaties

In het Museum voor verbroken relaties ontdek je altijd weer iets nieuws. Een relatie die verbroken wordt vertelt een uniek verhaal, en jij kunt hier deel van uitmaken. Heb je zelf een object dat voor jou het einde van een relatie symboliseert? Je kunt het doneren aan het Museum voor verbroken relaties in Zagreb. Wellicht zie je je eigen museumstuk dan ooit op een sokkel staan. Nog niet uitgekeken en wil je meer zien? Iets verder van huis, in Los Angeles, bevindt zich een dependance van het Museum voor verbroken relaties.

Bijkomen in het museumcafé

Van BH’s tot liefdesbrieven en van een bijl tot foto’s, in het Museum voor verbroken relaties in Zagreb kun je ongestoord spieken. Je krijgt een intiem en uniek inkijkje in andermans liefdesleven. Dit bijzondere museum is in de winter dagelijks open tot 21:00 uur, ’s zomers zelfs tot 22:30 uur. Je kunt er zelf op je gemakje in rondlopen, maar een tour boeken kan ook. Honger gekregen van alle indrukken? In het museumcafé kom je weer op adem. Mooie, verdrietige en intrigerende verhalen wachten op je in het Museum voor verbroken relaties. Adres: ?irilometodska 2, 10000, Zagreb.

Het weer in Zagreb

Advertentie


Handige reistips & deals

De top 7 leukste wijken in Zagreb

Zagreb telt veel verschillende wijken, die allemaal hun eigen charme en authenticiteit hebben. Wanneer je de stad voor het eerst bezoekt, kan het even puzzelen ...

Zagreb en omgeving

Hoe mooi Zagreb ook is, zijn omgeving is dat zeker ook. Daarom zou het zonde zijn als je er niet een dagje (of meerdere dagen) op uit zou gaan om deze te verken...