Maksimir Park

Reisorganisaties
kras booking vliegwinkel vakantiediscounter chalet skyscanner
Wij vergelijken
fly drive aanbieders

Het Maksimir Park is het oudste, openbare park van de Kroatische hoofdstad Zagreb. Het park werd in het jaar 1787 opgericht en is bijzonder populair onder niet alleen toeristen, maar ook bij de inwoners van de stad. Vooral de prachtige meren die er in zijn terug te vinden worden ieder jaar opnieuw meermaals op de gevoelige plaat vastgelegd. Het park bestaat bovendien ook uit een mooie, bosrijke omgeving waar tal van heerlijke en uitnodigende wandel- en fietspaden zijn terug te vinden. Vooral omdat het centrum van Zagreb doorgaans vrij druk is biedt een bezoekje aan het Maksimir Park tijdens je vakantie ongetwijfeld een welkome afwisseling.

Op de kaart zie je dat het Maksimir Park erg groot is, en niet zo ver van het centrum ligt. Met het openbaar vervoer ben je er binnen 20 minuten vanaf het centrale plein dat we eerder noemden. Maar wie weet, misschien heb je wel een hotel op loopafstand van dit prachtige park!

Bij aankomst kun je de indrukwekkende toegangspoort niet missen. Eenmaal in het park zul je al snel de prachtige meren zien die pure rust en schoonheid uitstralen. Je kunt hier natuurlijk in het gras gaan zitten om over het meer te kijken, maar je kunt er ook voor kiezen om één van de wandel- en fietspaden te volgen. Op die manier zul je de mooiste stukjes van het park zeker niet missen.

Geniet van je citytrip in Zagreb!

Maksimir Park Zagreb


Handige tips & blog

De top 7 leukste wijken in Zagreb

Zagreb telt veel verschillende wijken, die allemaal hun eigen charme en authenticiteit hebben. Wanneer je de stad voor het eerst bezoekt, kan het even puzzelen ...

Zagreb en omgeving

Hoe mooi Zagreb ook is, zijn omgeving is dat zeker ook. Daarom zou het zonde zijn als je er niet een dagje (of meerdere dagen) op uit zou gaan om deze te verken...