Gornji Grad

spanje
Reisorganisaties
kras booking vliegwinkel vakantiediscounter chalet skyscanner
Wij vergelijken
fly drive aanbieders

Wil je het echte Zagreb zien? Dan mag je Gornji Grad niet missen tijdens je verblijf. De kans dat je deze wijk overslaat is trouwens niet groot. Dit stuk van Zagreb staat ook bekend als Upper Town. Die naam is logisch, want deze historische stadswijk ligt ook echt hoger. Neem gerust ruim de tijd om rond te kijken, want met een oppervlakte van meer dan 10 km2 ben je hier wel even zoet. Er wonen meer dan 35.000 mensen in Gornji Grad in Zagreb.

De mooiste plekken van Gornji Grad

In Gornji Grad zit je opperbest als je een goede indruk van Zagreb wil krijgen. Deze wijk zit namelijk barstenvol historische en toeristische hoogtepunten. Zelfs als je weinig tijd te besteden hebt kun je zo een behoorlijk beeld van deze geweldige stad krijgen. Niet alleen de Sint-Marcuskerk en de Kathedraal vind je in Gornji Grad in hartje Zagreb. Ook het paleis van het Kroatisch Parlement kun je bekijken. Te voet snuif je de middeleeuwse sfeer op en vliegen de uren voorbij.

Bar Street Tkalciceva

Naast geschiedenis is er in Gornji Grad nog veel meer te ontdekken. Upper Town is niet voor niets een van de populairste delen van de stad. Die populariteit heeft de wijk mede te danken aan Bar Street Tkalciceva. Het nachtleven is hier uitzonderlijk levendig. Naast cafés en barretjes vind je in Tkalciceva ook winkels en restaurants. Je kunt hier dus ook uitstekend shoppen en genieten van culinaire hoogtepunten. Wil je echt iets unieks ervaren tijdens je verblijf in de Kroatische hoofdstad? Gornji Grad laat zien hoe veelzijdig Zagreb is.

Unieke ervaringen tijdens je bezoek aan Gornji Grad in Zagreb

De charme van Gornji Grad maakt je bezoek aan Zagreb onvergetelijk. Je hoeft je hier nooit af te vragen wat je moet gaan doen. Er is zoveel te zien en te doen dat vervelen gewoon geen optie is. Uitrusten en bijkomen kun je thuis wel weer doen. Als de honger je overvalt kun je een rondje lopen over de groene markt van Dolac. Je gaat hier zeker iets lekkers vinden om de honger te stillen. Weer energie gekregen? Het Museum voor verbroken relaties is een bezoek ook zeker waard.

Tot rust komen in Upper Town

Hoewel Gornji Grad een zeer levendige wijk is, kun je er ook bijna serene plekken vinden om tot rust te komen. Ook slapen is geen enkel probleem in Gornji Grad in Zagreb. Het Chillout Hostel biedt slaapplekken in stijl, net zoals het Love Kroatia Hostel. Heb je ’s nachts liever wat meer privacy? Je wordt heerlijk uitgerust wakker in het Palace Hotel. Je bent zeker klaar voor een nieuwe dag Zagreb na een nacht slaap in het Canopy by Hilton. Na een stevig ontbijt sta je opnieuw versteld van de heerlijke sfeer in Gornji Grad.

Het weer in Zagreb

Advertentie


Handige reistips & deals

De top 7 leukste wijken in Zagreb

Zagreb telt veel verschillende wijken, die allemaal hun eigen charme en authenticiteit hebben. Wanneer je de stad voor het eerst bezoekt, kan het even puzzelen ...

Zagreb en omgeving

Hoe mooi Zagreb ook is, zijn omgeving is dat zeker ook. Daarom zou het zonde zijn als je er niet een dagje (of meerdere dagen) op uit zou gaan om deze te verken...