Stadswandeling Zagreb

Reisorganisaties
kras booking vliegwinkel vakantiediscounter chalet skyscanner
Wij vergelijken
fly drive aanbieders

Stadswandeling door Zagreb

Wie niks wil missen tijdens zijn bezoek moet zeker een gratis stadswandeling door Zagreb maken. Zagreb is een multiculturele metropool waar je ogen en oren tekortkomt. Het uitgebreide metronetwerk zorgt ervoor dat alle 17 wijken binnen handbereik liggen. Ook als je maar een paar dagen de tijd hebt kun je op die manier heel veel zien. Toch is de metro slechts een hulpmiddel als je een goede indruk wil krijgen van deze interessante stad. Je ziet het meeste tijdens een stadswandeling door Zagreb.

Gratis stadswandeling door Zagreb

Struinen door een boeiende stad is inspirerend en vooral ook erg ontspannend. Op internet vind je snel de stadswandeling door Zagreb die bij je past. Loop je graag veel of beperk je liever de kilometers een beetje? Je kunt het jezelf dan makkelijk maken door wandelen af te wisselen met het openbaar vervoer. Een gratis stadswandeling door Zagreb vind je ook in de meeste reisgidsen. Je ontdekt zo de charme van Zagreb die zeker naar meer zal smaken. Kunst, cultuur, eten en historie: Zagreb heeft het allemaal.

Met kerst naar Zagreb

Zagreb is echt een stad die het hele jaar door de moeite waard is. Alle seizoenen hebben iets bijzonders. Toch zijn de laatste maanden van het jaar uitzonderlijk sfeervol. Ook de liefhebbers van kerstmarkten kunnen er volop genieten in de vorm van een tour. Er zijn meer dan 25 kerstmarkten in Zagreb. Een stadswandeling in Zagreb is de manier om van de kersttijd te gaan genieten. Je koopt unieke kerstcadeaus en luistert naar verhalen vol historie. Zie jij jezelf er al smullen van glühwein met walnotentaart?

Eet als een local en leer het echte Zagreb kennen

Wat Zagreb ook meer dan bijzonder maakt is het eten. Niet alleen de grote variatie, maar ook de hoge kwaliteit vind je op weinig andere plekken. Tijdens een stadswandeling in Zagreb onder begeleiding van een erkende lokale gids proef je van al dat lekkers. Een smakelijke en onvergetelijke ervaring in een kleine groep. Geniet zoals de locals van schapenkaas, paprika en marmelade op toplocaties in de stad. Pas als je jezelf ook culinair hebt ondergedompeld kun je zeggen dat je het echte Zagreb kent!

De mooiste plekken bewonderen tijdens een tour door Zagreb

Wil jij echt beleven waar je in de Lonely Planet over hebt gelezen? Dan is het belangrijk om de toeristische trekpleisters te combineren met plekken die alleen de locals kennen. Die combinatie is alleen mogelijk tijdens een stadswandeling door Zagreb. Tijdens deze tour krijg je het Nationale Theater te zien en de groene markt van Dolac. Er is tussendoor genoeg tijd voor een kop koffie in een gezellige bar. Ook de kathedraal van Zagreb wordt niet overgeslagen. Wist je dat dit de grootste kerk is die je kunt vinden in Kroatië?

Handige tips & blog

De top 7 leukste wijken in Zagreb

Zagreb telt veel verschillende wijken, die allemaal hun eigen charme en authenticiteit hebben. Wanneer je de stad voor het eerst bezoekt, kan het even puzzelen ...

Zagreb en omgeving

Hoe mooi Zagreb ook is, zijn omgeving is dat zeker ook. Daarom zou het zonde zijn als je er niet een dagje (of meerdere dagen) op uit zou gaan om deze te verken...